Culture & Sport Funding Networking and Learning Event May 2015

Location: Ore Community Centre, 455 Old London Road, Hastings TN35 5BH

Date: Tuesday 19th May

Time: 10am to 3pm.

The purpose of this event is to look at opportunities for attracting greater investment into Big Local areas in Sussex and nearby counties. The idea came from feedback from participants at an event in Eastbourne in April 2014 with the Heritage Lottery and Big Lottery Fund. The event will provide the opportunity to:

  • learn at first-hand about the grant or funding available from the Arts Council, Sport England and other local funders
  • also how to start-up/fund a social enterprise through Star People
  • how to develop your projects
  • how to apply for funding

Particularly popular at the last event were the 1:1 surgeries held with speakers in the afternoon. Please indicate when booking if you would like to have a 1:1 surgery and who with. Everyone will have the opportunity to attend two workshops each with the Arts Council and/or Active Sussex. Active Sussex are local delivery partners for Sport England These events are also a great opportunity to meet people from other Big Local areas in Sussex and beyond. Lunch provided and travel and/or caring expenses refundable for Big Local residents.

Agenda        

9.30 for a 10am start

30 mins

Coffee and tea on arrival

10.00

10 mins

Welcome, introductions & purpose of the day

Jim Boot, Big Local Rep

10.10

20 mins

Sport and active leisure funding

  • Anthony Statham, Sports Development Manager, Active Sussex
  • Gina Rogers, Sports Development Officer, Active Sussex
  • Sid Fletcher, Sports Projects Officer (Sportivate), Active Sussex

10.30

20 mins

Cultural grants available and projects funded

  • Chloe Brookes, Relationships Manager, Arts Council England
  • Speaker to be confirmed, Arts Council England

10.50

20 mins

Star People – support for social entrepreneurs working in the community

Rebecca Luff, Award Manager, Unltd

11.10

20 mins

Question and answer session with speakers

11.30

10 mins

Break

11.40

50 mins

Workshop 1a with the Arts Council

50 mins

Workshop 1b with Active Sussex

12.30

30 mins

Lunch, networking and signing up to surgeries

1.00

50 mins

Workshop 2a with Arts Council

1.00

50 mins

Workshop 2b with Active Sussex

1.50

1hr

1:1 surgeries with speakers

2.50

10 mins

Summing up and evaluation

3.00

 

Close

Supporting you to attend

The event is free for anyone who lives or works in a Big Local area and we will provide lunch. We also provide support for travel, childcare and other care costs to residents in Big Local areas.

If you are attending a Big Local event as part of your paid work/employment then we ask that your employer cover your expenses. However, we can pay or contribute towards worker’s expenses in exceptional circumstances. Please ask when booking for further information.

Interested in participating? Want more information?

This event is being organised for Local Trust by Big Local Reps Alana Gooding and Jim Boot. There are a maximum of 40 places available. To book a place or if you have any questions please contact Alana Gooding AlanaGood@aol.com or 07970 546855 or Jim Boot, Big Local Rep jim@bootc.net  or 07732 393780.